Thailand

Riikka-Maria    

Riikka-Maria Kolkka

Riikka-Maria är musiklärare och expert på läskunninghetsarbete. Hon jobbar med språk-, musik- samt församlingsarbete bland luaminoriteten i norra Thailand. Hon är med och utvecklar kyrkans musik- och söndagsskolverksamhet samt ansvarar för det luaspråkiga läskunnighetsarbetet. Dessutom undervisar hon i musik vid kyrkans teologiska utbildningscenter i Bangkok.

     
Tomas  

Tomas Kolkka

Tomas är filosofie magister och expert på språkarbete. Han jobbar med bibelundervisning samt språk-, läskunnighets- och församlingsarbete tillsammans med lua-folket i norra Thailand. Dessutom assisterar han vid gudstjänster inom luaområdet.

   

Livet i bergsbyarna i norra Thailand är något helt annat än livet i storstaden Bangkoks vimmel eller på de thailändska semesterorterna vid kusten. I bergen måste människorna ofta nöja sig med en lägre levnadsstandard samt färre arbetstillfällen och sämre utbildningsmöjligheter. Det dagliga brödet är alltså ingen självklarhet och kanske är det just därför som människorna har en andlig hunger. För närvarande växer Thailands evangelisk-lutherska kyrka starkt bland avlägsna och fattiga språkminoriteter i norra Thailand.

"Ett hjärtligt tack för att du vill vara med och stöda missionsarbetet bland luaminoriteten i norra Thailand!"

   

Stöd Kolkkas arbete!