Ge till Barnens Bank

BarnensBank2016

Att hjälpa barn är en investering för livet

Miljontals barn runtom i världen kan inte gå i skola. Föräldrarna har inte råd med skolutgifterna eller så måste barnen hjälpa till att försörja sina familjer. I många länder lever de fortfarande bland fattigdom, undernäring och sjukdom.

Gör en etisk placering, ge barnen en framtid  

Utbildning ger barn riktning och möjlighet till ett bra liv. Redan en liten gåva kan se till att de inte behöver avbryta sin skolgång. Det kan vara frågan om en ny skoluniform eller hjälpmedel som gör det lättare för funktionshindrade barn att lära sig. Ungdomarna kan sedan fortsätta studera, lära sig ett yrke och leva ett självständigt liv.

Tillsammans når vi framgång

Medlen i Barnens Bank används till att främja barns rättigheter och utbildning. Stödet uppmuntrar till att förbättra de egna levnadsförhållandena och motarbetar att barn och familjer far illa.

Ge en donation till Barnens Bank

10 € = Ett läkarbesök   

25 € = Skoluniform och -tillbehör för en elev

50 € = Punktskriftspapper och underlag för två elever

100 € = Ett litet bibliotek till en skola
 
Du kan också själv välja hur mycket du vill ge - även ett litet stöd är viktigt.  

Kontonummer: Danske Bank FI38 8000 1400 1611 30
Märk inbetalningen med: BARNENS BANK

Tack för din gåva!


Eget företag tack vare Barnens Bank

Dawit Zeru (23) och hans bror Berhanu (18) har en bilverkstad i Woldiya i norra Etiopien.

”Jag föddes i Woldiya. Min mamma dog för elva år sedan och min pappa dog tre år efter henne,” berättar Dawit. När föräldrarna dött bodde pojkarna och deras syster först tillsammans med sin moster i en pytteliten lägenhet. Två av barnen kom med i Mekane Yesuskyrkans och Finska Missionssällskapets fadderbarnsprojekt.

Dessie

Bröderna är mer praktiskt lagda än akademiskt. Dawit hade problem med skolgången, men han kom i alla fall in på bilelektroniklinjen vid en teknisk skola och studerade där i två år. Efter det arbetade han för en bilverkstad och det visade sig snabbt att han var mycket bra på att reparera bilar.

För ett år sedan fick bröderna, tack vare Barnens Bank möjlighet att öppna en egen bilverkstad. De fick startkapital och de kunde skaffa verktyg till verkstaden.

”Jag är bra på allt som har med bilelektronik att göra,” berättar Dawit. ”Jag far också ut på landsbygden, till Gashena, Istayesh och Lalibela och reparerar bilar. Då stannar Berhanu här i Woldiya i verkstaden.” 

”Tack vare fadderbarnsprojektet har vi vuxit upp, fått gå i skola och kunnat starta vårt eget företag,” fortsätter Dawit. ”Nu är vi inte längre med i projektet, utan vi står på egna ben och vi har också kunnat spara lite pengar.”

Text: Christine Björkskog